This template is empty

OVER ONS

OPLOSSING
1. Leegstaande woningen activeren

Ondanks het groot tekort aan betaalbare woningen, staat er veel leeg. Zowel sociale als private woningen. Collectief Goed heeft tot doel woningen te verwerven, ze te renoveren en via een nieuw coöperatief woonmodel aan betaalbare prijzen ter beschikking te stellen van kwetsbare gezinnen.


2. Creatief renoveren

De negen huizen waar Collectief Goed mee start moeten totaal gerenoveerd worden. Dat kost veel geld. Om de huizen toch aan een betaalbare prijs te kunnen verhuren, houdt Collectief Goed de renovatieprijs laag. We doen dit door creatief te renoveren, zonder in te boeten op kwaliteit. Technische scholen voeren werken uit. Werkgestraften doen afbraakwerken. Materiaal kopen we samen aan. Sponsors steunen ons.


3. Creatief financieren

Op financieel vlak kiest Collectief Goed voor verschillende pistes. Een groot deel van de kost betalen we via achtergestelde leningen en we pluizen uit op welke subsidies en premies we recht hebben. Maar daarnaast kan ook jij persoonlijk, of jouw bedrijf, of jouw school een rol spelen! Elk aandeel dat we verkopen en elke gift die we ontvangen, wordt 100% geïnvesteerd in een goede woning voor een kwetsbaar gezin.


4. Collectief Goed is méér dan huizen

Participatie en samenwerking mét de gezinnen draagt Collectief Goed hoog in het vaandel. Collectief Goed zet elke stap samen met de toekomstige huurders. Zij worden bij elk onderdeel van het proces betrokken. De gezinnen hebben als aandeelhouders een plaats binnen de cvba-so. Ook verder in de tijd is er ruimte voor collectieve plannen en ideeën: vorming rond energieverbruik, aanschaf van gemeenschappelijk tuingereedschap, gezamenlijke aankoop van zuinige huishoudtoestellen, autodelen, … er is heel wat mogelijk!

Iedereen heeft recht op wonen. Daartoe moet de beschikking over een aangepaste woning, van goede kwaliteit, in een behoorlijke woonomgeving, tegen een betaalbare prijs en met woonzekerheid worden bevorderd.

Vlaamse Wooncode, artikel 3