This template is empty

HUIZEN

Activeren van leegstand

Collectief Goed start met de renovatie van negen leegstaande gezinswoningen in Merksem, Antwerpen. Deze woningen zijn eigendom van de sociale huisvestingmaatschappij De Ideale Woning. De renovaties kosten te veel geld voor de huisvestingsmaatschappij om ze nadien nog sociaal te kunnen verhuren. Door samenwerking met Collectief Goed, hoeven de woningen niet verkocht te worden op de private markt. We zullen ze opnieuw aan een betaalbare prijs verhuren aan kwetsbare gezinnen.


Creatieve totaalrenovatie

De woningen worden uitgebreid zodat er meer leef- en slaapruimte is. Zo kan er een groter gezin wonen. Er is een totaalrenovatie nodig, waardoor de kostprijs aanzienlijk oploopt. Toch houdt Collectief Goed de huurprijs betaalbaar. We renoveren op een creatieve manier. We werken samen met technische scholen, zoeken bedrijven die sponsoren, zetten vrijwilligers in, … Ook de toekomstige huurders, zijn actief bij de renovaties betrokken.


Extra kosten besparen

De negen huizen liggen in straal van vijfhonderd meter. Dit biedt kansen om ook op andere kosten te besparen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan een gemeenschappelijk materiaalhok, samenaankoop en autodelen.laaglandlaan125 laaglandlaan143 laaglandlaan161
laaglandlaan163